Over het NFG

Het Nederlands Fluit Genootschap is een vereniging voor fluitisten van alle niveaus in Nederland en België: beroepsfluitisten, conservatoriumstudenten en amateurs. Het NFG is opgericht in 1992 en heeft ongeveer 500 leden, waarvan ca. 50 in België.

Leden ontvangen ieder kwartaal het tijdschrift FLUIT met interessante artikelen over de meest uiteenlopende zaken die betrekking hebben op de fluit.
Leden kunnen bovendien een account aanmaken op deze website. Inloggen geeft toegang tot o.a. het digitale artikelenarchief met bijdragen uit alle jaargangen van het tijdschrift en verenigingsdocumenten.

Daarnaast organiseert het NFG activiteiten voor fluitisten, zoals workshops, masterclasses, samenspeeldagen en docentendagen. NFG-leden krijgen daarbij kortingen.

Het NFG wil de beoefening van het fluitspelen stimuleren en de kennis van fluitmuziek en -literatuur uitbreiden en verdiepen. En het NFG wil behulpzaam zijn bij het leggen van contacten tussen fluitisten in en buiten Nederland en België.

Het Nederlands Fluit Genootschap is inmiddels een begrip in het Nederlandse taalgebied en beschikt over een uitgebreid nieuws- en informatienetwerk. Daarnaast onderhoudt het NFG wereldwijd contacten met zusterorganisaties.